Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov
Menu
Citát
Keď vidíš, že tvoj blížny hreší, nepozeraj sa len na tento hriech, ale uváž, čo doteraz dobrého urobil, alebo robí. Ak sa budeš na neho takto pozerať, zrazu poznáš, že je lepší ako ty. Takto ho budeš posudzovať na základe všetkých jeho činov a nielen podľa ich častí.
sv. Bazil Veľký
Gréckokatolícka teologická fakulta
GMC BARKA - Juskova Voľa
Facebook grkatpo
Úvod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Archív akcií

08.04.2024 - 25.04.2024 | Čítanosť(24441) | Prílohy
Vytlačiť na tlačiarni | Poslať ako tip známemu

Výstava fotografií spoločenstva kresťanský fotografov

Výstava fotografií spoločenstva kresťanský fotografov
Farnosť Ľutina a spoločenstvo kresťanských fotografov Človek a Viera pozývajú na výstavu fotografií z návštevy Svätého Otca Františka na Slovensku. Výstava sa koná od 14. apríla do 25. mája 2024 v priestoroch Galérie Mikuláša Klimčáka v Ľutine. V nedeľu 14. apríla vás pozývame na jej slávnostné otvorenie v prítomnosti vladyku Jonáša Maxima, prešovského arcibiskupa metropolitu. Vladyka bude predsedať slávnostnej liturgii o 10.00 v bazilike a po jej skončení sa zúčastní aj vernisáže, kde výstavu bližšie predstavíme.
 
Výstavu tvorí 66 veľkoformátových fotografií, ktoré dokumentujú najdôležitejšie momenty z návštevy Sv. Otca Františka na Slovensku v roku 2021. O jej vytvorenie sa zaslúžilo trinásť členov spoločenstva fotografov, ktorí dokumentovali nielen priebeh návštevy, ale aj sprievodný program, prípravy a prácu dobrovoľníkov, ako aj ďakovnú púť Slovákov vo Vatikáne.
 
Spoločenstvo Človek a Viera má svoj pôvod v Česku, kde vzniklo ešte v roku 2011. Za krátke obdobie sa počet jeho členov značne rozrástol s presahom do iných krajín ako Poľsko, Maďarsko, Egypt a Slovensko, kde pôsobí od roku 2018 a má u nás už 30-členné zastúpenie. Prvoradým cieľom spoločenstva je evanjelizácia obrazom a sprostredkovanie neopakovateľných momentov viery a vzťahu človeka k Bohu. Kresťanskí fotografi spoločenstva vytvárajú kvalitné fotografie z udalostí v cirkevnom prostredí, lokálneho, národného aj medzinárodného významu. Fotografie sú súčasťou mnohých periodík a knižných materiálov a v súčasnosti spoločenstvo prevádzkuje najrozsiahlejšiu databázu fotografií z cirkevného prostredia v rámci Českej a Slovenskej republiky.
 
Záštitu nad výstavou prevzal košický arcibiskup metropoilta Mons. Bernard Bober, predseda Konferencie biskupov Slovenska. Putovná výstava neskôr poputuje do Dómu sv. Alžbety v Košiciach, Spišskej Kapituly, Šaštína a svoje putovanie ukončí v Katedrále sv. Martina v Bratislave. 

Prílohy

Synoda 2021 - 2023
Kalendár
Anketa
Páči sa Vám dizajn našej web-stránky?
veľmi
1558299 (35 %)
môže byť
1431252 (32 %)
nepáči
1448647 (33 %)
Hlasy: 4438198
TKKBS
Slovo
Rádio Lumen
TV LUX