Grckokatolcke arcibiskupstvo Preov
Menu
Citt
Kad svoje vznamn dielo poznamenaj znakom kra. Pamtaj si, e: nao je uiton o aj zlat pea, ak ou peat zhnit slamu? Nao je uiton Boia pea Kristov kr ak ho kladie na elo i sta a tvoja dua je pln hniloby a piny?
sv. Augustn
Grckokatolcka teologick fakulta
Facebook grkatpo
GMC BARKA - Juskova Voa
vod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Sprvy

15.05.2017 | DK Preovskej archieparchie | tanos(1293)
Vytlai na tlaiarni | Posla ako tip znmemu

Metropolitn kolo projektu Vchodn svt pre sasnos 2016/2017

Metropolitn kolo projektu Vchodn svt pre sasnos 2016/2017

Popri biblickej sai a biblickej olympide Dieczny katechetick rad Preovskej archieparchie a Dieczny katechetick rad Koickej eparchie organizuj pre iakov a tudentov aj projekt Vchodn svt pre sasnos.
 
V tomto kolskom roku bola ako predmet projektu vybran blahoslaven Jozafta Hordaevsk. Poas konania Metropolitnho kola Biblickej sae v doch 9. a 10. mja 2017 v Juskovej Voli vladyka Milan, koick eparcha, vyhodnotil prce, ktor sa umiestnili na prvom, druhom a treom mieste. Vazi z archieparchilneho a metropolitnho kola za Preovsk archieparchiu s pozvan da 15. mja 2017 do Preova, kde si z rk vladyku Milana, pomocnho preovskho biskupa, prevezm diplomy a vecn ceny.
 
Projekt je zameran na spoznvanie ivota vchodnch svtch a blahoslavench. V kadom kolskom roku je zameran na jednho vchodnho svtca alebo blahoslavenho, ktorho ivot a dielo si saiaci natuduj a zrealizuj v jednom z uvedench stvrnen/technk v rmci vekovej kategrie. Saiaci sa mu zamera na ivotopis, dielo i posolstvo danho svtca.
 
Cieom projektu je bliie sa oboznmi so svtmi a blahoslavenmi vchodnho obradu; prehbi vo svojom kresanstve vchodn spiritualitu a posilni povedomie grckokatolka; prija nov vzory do svojho ivota a prostrednctvom nich formova morlne nosti; rozvja tvorivos a zrunos pri spracovan informci. Projekt je rozdelen do 7. kategri. Do projektu sa mu zapoji iaci i tudenti, ktor reprezentuj svoju kolu alebo farnos.
 
Vazn prce si mete pozrie tu.

 

Synoda 2021 - 2023
Dnes
29. marec 2024 (piatok) Miroslav
Liturgick tania:
Kalendr
Anketa
Pi sa Vm dizajn naej web-strnky?
vemi
1505493 (35 %)
me by
1380114 (32 %)
nepi
1396808 (33 %)
Hlasy: 4282415
TKKBS
Slovo
Rdio Lumen
TV LUX