Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov
Menu
Citát
To, čo robíme dobre, je aj Božie, aj naše: Božie je pre milosť, ktorá nás predchádza, naše pre slobodnú vôľu, ktorá poslúcha.
sv. Gregor Veľký
Gréckokatolícka teologická fakulta
Facebook grkatpo
GMC BARKA - Juskova Voľa
Úvod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Správy

11.07.2023 | Eva Nemcová | Čítanosť(725)
Vytlačiť na tlačiarni | Poslať ako tip známemu

Začali sa letné stretnutia mládeže v Juskovej Voli

Začali sa letné stretnutia mládeže v Juskovej Voli

Aj počas leta 2023 otvorilo Gréckokatolícke mládežnícke centrum Bárka v Juskovej Voli svoje brány mladým, ktorí chcú zažiť letné stretnutia mládeže. Prvý turnus, ktorý sa konal v týždni od 1. do 7. júla, sa niesol témou TLAKU. Mladí sa rozprávali o tom, aký tlak môžu zažívať zo strany školy, okolia, rodiny či samých seba. Zaoberali sa aj falošnými predstavami o Bohu a o tom, ako môže človek spadnúť do predstavy, že na nás vyvíja tlak aj samotný Boh otec.
 
Okrem katechéz a skupinových stretnutí na tieto témy, sa mladí zapojili do rôznych voľnočasových aktivít, skupinových súťaží i talentovej show v utorkový večer. Mladí si veľmi pochvaľovali mužsko-ženské poobedie, kedy sa chlapi vybrali za dobrodružstvom, ktoré bolo plné športových aktivít a dievčatá dávali svojej kreativite vyniknúť skrz rôzne dielne, ako napríklad tvorba misiek z hliny či abstraktné maľovanie. Všetci slúžiaci i účastníci zažili spolu hodnotný čas priateľstva pri opekačke, spoločných tancoch i rozhovoroch.
 
Veľmi vzácnou návštevou na tomto turnuse bol aj vladyka Peter Rusnák, ktorý slávil svätú liturgiu a v homílii mladých povzbudil k úprimnému vzťahu s Ježišom Kristom. Týždeň bol ukončený vo štvrtok adoráciou, pri ktorej sa Boh dotýkal všetkých sŕdc. Slúžiaci prejavili radosť z toho, že môžu pokračovať v tejto službe mladým i Bohu.
 
Zodpovednými za prvý turnus boli kňazi Martin Kozej, Jozef Maretta a animátori Timotej Pulščák a Eva Nemcová.

Synoda 2021 - 2023
Kalendár
Anketa
Páči sa Vám dizajn našej web-stránky?
veľmi
1558381 (35 %)
môže byť
1431348 (32 %)
nepáči
1448748 (33 %)
Hlasy: 4438477
TKKBS
Slovo
Rádio Lumen
TV LUX