Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov
Menu
Citát
Akýsi brat sa pýtal otca Pimena (sv. Pimen Veľký, + 440): „Prečo stále súdim svojich bratov?“ A starec mu odpovedal: „Preto, že si doteraz nepoznal seba samého. Lebo kto poznal samého seba, už nevidí chyby svojich bratov.“
Gréckokatolícka teologická fakulta
GMC BARKA - Juskova Voľa
Facebook grkatpo
Úvod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Správy

16.07.2023 | Martina Semanová | Čítanosť(824) | Foto
Vytlačiť na tlačiarni | Poslať ako tip známemu

20. výročie chrámu v Hanušovciach oslávili spoločne s vladykom Petrom

20. výročie chrámu v Hanušovciach oslávili spoločne s vladykom Petrom

Pri príležitosti odpustovej slávnosti a zároveň 20. výročia posviacky Chrámu bl. hieromučeníka Pavla Petra Gojdiča v Hanušovciach nad Topľou sa v nedeľu 16. júla konala ďakovná svätá liturgia s archijerejom vladykom Mons. Petrom Rusnákom. Slávnosti sa zúčastnili bývalí farári farnosti Rastislav Višňovský, Miroslav Iľko a ostatní kňazi z hanušovkého protopresbyterátu.
 
Na začiatku vladyku privítal primátor mesta Štefan Straka a farár farnosti Pavol Seman. Nasledovala svätá liturgia, pri ktorej v homílii vladyka Peter poukázal na skutočnosť, že dokonalú radosť môže nájsť človek iba v Ježišovi. Povzbudil veriacich k nasledovaniu Krista po vzoru bl. Pavla Petra Gojdiča.

V závere slávnosti miestny farár poďakoval Bohu za dar chrámu, vladykovi, ako aj ostatným zúčastneným kňazom a veriacim.

Synoda 2021 - 2023
Kalendár
Anketa
Páči sa Vám dizajn našej web-stránky?
veľmi
1558355 (35 %)
môže byť
1431324 (32 %)
nepáči
1448721 (33 %)
Hlasy: 4438400
Už ste hlasovali!
TKKBS
Slovo
Rádio Lumen
TV LUX