Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov
Menu
Citát
Spomeň si na svoj posledný deň, lebo nebudeš tu žiť naveky. Spomeň si na strach, ktorý bude predchádzať tvoju smrť, uvedom si, že vtedy sa už nebudeš môcť od tejto ťažkej chvíle vzdialiť, spomeň si na hodinu svojej smrti! Spomeň si tiež na blízky Boží súd, na tam prítomných anjelov, na svoju vystrašenú dušu týmito strašnými skutočnosťami -útrapami a horkými výčitkami svedomia, ako so žiaľom budeš opúšťať túto zem.
sv. Bazil Veľký
Gréckokatolícka teologická fakulta
Facebook grkatpo
GMC BARKA - Juskova Voľa
Úvod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Správy

02.09.2023 | Viktoria Žolnová | Čítanosť(156)
Vytlačiť na tlačiarni | Poslať ako tip známemu

Formácia mladých animátorov - dobrovoľníkov vyvrcholila počas AŠAD týždňa

Formácia mladých animátorov - dobrovoľníkov vyvrcholila počas AŠAD týždňa

V dňoch 26.08. - 02.09.2023 sa v Gréckokatolíckom mládežníckom centre Bárka v Juskovej Voli uskutočnila Archieparchiálna škola animátora - dobrovoľníka (AŠAD), ktorej sa zúčastnilo 59 účastníkov Školy učeníka a 7 účastníkov Školy služby v ikonopiseckom odbore. O mladých sa staral tím 17 animátorov a dvoch kňazov.

Vzdelávanie začali mladí už v sobotu večer, kedy im o. Patrik Maľarčík hovoril o téme Osobného rastu animátora. V nedeľu sa mladí pod vedením o. Martina Kozeja venovali téme Božie kráľovstvo. V pondelok medzi mladých zavítala Renáta Ocilková, ktorá účastníkom vzdelávania priblížila tému Osobného povolania a Hodnotových postojov animátora. V nasledujúci deň sa mladí spolu s o. Slavomírom Tarasovičom zaoberali témou Duchovného boja a vnútorného uzdravenia. V stredu bol hosťom o. Martin Tkáč, ktorý sa venoval témam Modlitba a liturgia, a Presvätá Bohorodička. Vo štvrtok dopoludnia o. Matúš Sejka hovoril o Svätom Duchu. Vo štvrtok popoludní ako aj v piatok bol lektorom vzdelávania o. Patrik Maľarčík, ktorý mladým postupne odkrýval krásu tém Vodcovstvo, Služba v Cirkvi a správcovstvo.

V Škole služby sa tento rok otvoril ikonopisecký odbor pod vedením Adriány Cenkerovej, ktorého výstupom boli nádherné ikony a svätých Ježiša Krista.

Veľmi sa tešíme z AŠAD týždňa a ďakujeme Bohu za mladých a už teraz tešíme na ďalší ročník AŠAD.
 

Synoda 2021 - 2023
Kalendár
Anketa
Páči sa Vám dizajn našej web-stránky?
veľmi
1558302 (35 %)
môže byť
1431255 (32 %)
nepáči
1448650 (33 %)
Hlasy: 4438207
TKKBS
Slovo
Rádio Lumen
TV LUX