Gréckokatolícke arcibiskupstvo Prešov
Menu
Citát
Keď ste nastúpili cestu ku kresťanskej dokonalosti, nezanechávajte ju, ale vždy sa snažte rozmnožiť začaté. Toto nech vám bude prvé a všeobecné pravidlo.
z poučení sv. Antona Veľkého
Facebook grkatpo
GMC BARKA - Juskova Voľa
Gréckokatolícka teologická fakulta
Úvod > Arcibiskupstvo > Spravodajstvo > Správy

03.09.2023 | Anežka Fejková | Čítanosť(642)
Vytlačiť na tlačiarni | Poslať ako tip známemu

V Čemernom pripravili pre deti noc na fare

V Čemernom pripravili pre deti noc na fare

V dňoch 1. - 2. septembra 2023 sa vo farnosti Vranov nad Topľou - Čemerné konala akcia pre deti a mládež s názvom Deň sa noc na fare. O duchovný a zábavný program sa postaral kaplán Matúš Sejka spolu so svojimi animátormi. Program začal v piatok v chráme spoločnou modlitbou Molebenu k blaženému Pavlovi Petrovi Gojdičovi, ktorú viedol protopresbyter Peter Gavaľa. Po modlitbe si animátori pripravili aktivity a hry, vďaka ktorým sa účastníci zoznámili a lepšie spoznali.
 
Večer mladí strávili spolu pri ohnisku, kde pre nich bola pripravená opekačka. Nechýbali ani športové aktivity a Erko tance, pri ktorých sa deti zabavili. Čas pred spaním animátori deťom spríjemnili filmovým večerom. V noci animátori deti prekvapili nočnou hrou, ktorá ich učila odvahe, dôvere, vďačnosti či pomoci druhým. Nočná hra bola zakončená eucharistickou adoráciou v chráme. Druhý deň Dňa a noci na fare sa začal liturgiou v chráme, počas ktorej chlapci miništrovali a dievčatá doprevádzali liturgiu piesňami, ktoré si pripravili. Po nej nasledoval spoločný čas pri raňajkách a športové aktivity, pri ktorých si deti zmerali svoje sily. Nechýbalo ani vyhodnotenie súťaží a odovzdanie diplomov a medailí.
 
Deň a noc na fare zakončil spoločný obed, pri ktorom sa animátori a kňazi rozlúčili s deťmi a poďakovali im za účasť. Deťom sa spoločne strávený čas veľmi páčil a už teraz sa tešia na ďalšie spoločné akcie.

Synoda 2021 - 2023
Kalendár
Anketa
Páči sa Vám dizajn našej web-stránky?
veľmi
1558333 (35 %)
môže byť
1431284 (32 %)
nepáči
1448689 (33 %)
Hlasy: 4438306
Už ste hlasovali!
TKKBS
Slovo
Rádio Lumen
TV LUX